ILICALARDAN YARARLANMA ŞEKLİ
·Ilıca Dönemi: Bölgenin iklim koşulları göz önünde bulundurularak tanımlanır. Genellikle memleketimizde belirlenmiş kaplıca ve içmelerin mevsimi 15 Mayıs - 15 Eylül arasındadır.
·Kaplıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Gereken faydayı karşılamak için 3 haftalık bir iyileştirme ve en az 21 banyo tavsiye edilir.
·Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya girmeden başta; ufak ve büyük Abdest yerine getirmek, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan ayrıldıktan sonra da; silinilmez, havlu yada bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat dek uyulur. Bu zaman içinde, beden terler. Daha sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha çok benzer odada durulur.
·1.ci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) önce aç karnına yada sabah kahvaltısından 60 dakika sonra,
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika öncelikle sağlanması halinde en yüksek derece fayda sağlanır.
·Banyoda kalma müddeti: birinci Gün 10 dakka; ardındakilerde ise, hasta kişinin yapısına ve marazlığa bakarak, 12-20 Dk arasındadır.
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) hastalıklarda öğütlenir. Müddeti 3-altı hafta var olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada 6 Su bardağı (bir.beş l); sonradanki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika evvelce ikişer su bardağı içilir.
HASTALIKLAR
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata yaradığı tanımlanmıştır.
·Ten Rahatsızlıkları: Bütün deri hastalıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan menfaatlenilir.
·Hormonel hastalıklar: Bu marazlıklara, stereo-aktiviteli Sular iyi gelir.
·Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
·kız marazlıkları: Bu bahiste hekim tavsiyesi olmadan kaplıca terapisi gerçekleştirilmesi gerçek olmaz. Ateşli kız rahatsızlıklarında ve gebe hanımlarda kaplıca terapisi fazlasıyla özenli ve kesinlikle hekim gözetiminde gerçekleştirilmesinde yarar bulunmaktadır. Adı geçenlerin üstünde Aybaşı bozuklukları, sürekli (kronik) rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca iyileştirmesi yapılmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
·Romatizmal rahatsızlıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, car radio-aktiviteli ve killi sulardan yararlanılır.
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
·Sinir düzeneği marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
·Teneffüs yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
http://www.jorgebook.com/blog/view/28587/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11005
http://www.jaxartscene.com/blogs/post/14029
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8076
http://www.yearofchange.org/blogs/post/15066
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4683
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14774
http://www.mianzone.com/blogs/post/5910
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30597
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6309
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1116
http://wlzn.org/blogs/post/33210
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13981
http://socialmediatric.com/blogs/post/8121
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27431
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/post/14339
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12155
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16771
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170876
http://connect.webwaponline.com/blogs/post/30119
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/723
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13304
0 yorum: